Najlepsze forum młodzieżowe w sieci!
stalker napisał(a):Wszystko ladnie i pieknie tylko jak to sie ma do 2godzin tygodniowo w szkole,gdzie dzieciakom dana jest pilka i powiedziane grajcie w co chcecie,w sredniej to jeszcze gosc jakies zasady gier tlumaczyl na studiach to akurat silownie mielismy gdzie fajki palilismy.
Normalne,ze czlowiek uprawiajacy sport grupowo,bioracy udzial w wyjazdach,treningach,spotykajacy sie z innymi rowiesnikami bedzie mial inne wychowanie od czlowieka,ktory po szkole idzie do domu i siada przed kompa tylko jak ma sie do tego ten f-w szkolny.Chyba troche kiepsko,bo przeciez wszyscy go maja w szkolach.

lucjuk napisał(a):stalker napisał(a):Wszystko ladnie i pieknie tylko jak to sie ma do 2godzin tygodniowo w szkole,gdzie dzieciakom dana jest pilka i powiedziane grajcie w co chcecie,w sredniej to jeszcze gosc jakies zasady gier tlumaczyl na studiach to akurat silownie mielismy gdzie fajki palilismy.
Normalne,ze czlowiek uprawiajacy sport grupowo,bioracy udzial w wyjazdach,treningach,spotykajacy sie z innymi rowiesnikami bedzie mial inne wychowanie od czlowieka,ktory po szkole idzie do domu i siada przed kompa tylko jak ma sie do tego ten f-w szkolny.Chyba troche kiepsko,bo przeciez wszyscy go maja w szkolach.
Teraz sÄ… nawet po 4h tygodniowo, ale to w tym przypadku bez znaczenia, bo ja nie skupiam siÄ™ na samym wychowaniu fizycznym.
Nawet jak Ci gość rzuci piłkę, to już musisz się w grupie porozumieć. Bez kompromisu to możesz stać i 45 minut.
Wszyscy mają, ale nie wszyscy biorą udział co zauważyłeś po wpisach na forum.
stalker napisał(a):No wlasnie dlatego napisalem chrzanic taka prace zespolowa,a porozumienia to ja nie widzialem jak gralismy w pilke na w-f,to raczej bylo wydzieranie sie na cale gardlo i bieganie za pilka zeby tylko ja kopnac,przy tym oczywiscie nie raz dochodzilo do potyczek i bojek za szkola i po lekcjach.
To,ze 4h tygodniowo to ja pierwsze slysze.
Właśnie 4 h WF w tygodniu w SP i gimnazjum oraz 3h WF w tygodniu w szkołach ponadgimnazjalnych mają zapewnić rozwój fizyczny człowieka ,która może już nie jest tak ważny jak kiedyś ,ale musi być zachowany. Choć nie ma na to pieniędzy, w nowym roku szkolnym uczniowie będą mieli dodatkową, czwartą godzinę wychowania fizycznego w tygodniu.

lucjuk napisał(a):To ci wrzuciłem jako ciekawostkę - bo pytałeś. Ta sytuacja ma miejsce od 8 lat.
Ale meritum sprawy to jest kwestia rozwoju społecznego w ramach gier zespołowych - nie nie chodząc na WF robi się krzywdę samemu sobie - nie tylko fizyczną (i nie ważne czy się WF lubi czy nie).
stalker napisał(a):Patrzac po sobie moge smialo powiedziec,ze zadnej krzywdy sobie nie zrobilem omijajac wf,ani nic pod tym wzgledem mi nie ubylo.Co innego szkolny wf a co innego praca zespolowa jezeli jestesmy w jakiejs druzynie.

lucjuk napisał(a):stalker napisał(a):Patrzac po sobie moge smialo powiedziec,ze zadnej krzywdy sobie nie zrobilem omijajac wf,ani nic pod tym wzgledem mi nie ubylo.Co innego szkolny wf a co innego praca zespolowa jezeli jestesmy w jakiejs druzynie.
Już Ci linki dałem na ten temat, a Ty dalej swoje. Rzecz w tym, że właśnie taki WF ma dużo wspólnego.
Skąd wiesz, że Ci nie ubyło? Może dziś kasowałbyś po 50k w Polsce i nie musiałbyś siedzieć na emigracji, bo nawiązałbyś fajne kontakty.
stalker napisał(a):Jak to skad wiem,bo jestem szczesliwy i kondycje tez mam niczego sobie na brak kumpli nie narzekam a wf olewalem
Tak samo moge zapytac Ciebie,czemu zrezygnowales z lyzwiarstwa,moze bylbys gwiazda swiatowa i na chwile obecna mialbys pare baniek na koncie.
A z jakiej racji mialbym kasowac po 50k w Polsce-przez uczeszczanie na szkolny wf?
Inni chodzili i jakos nie kasuja.

Powrót do Szkoła, nauka, edukacja
Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]