Szukam filmów

Widziałeś ostatnio jakiś ciekawy film w kinie czy TV? A może nie wiesz na co zabrać dziewczynę do kina? To dział dla Ciebie!

Postprzez girl_in_glasses » 6 kwi 2011, o 22:13

Szukam mało ambitnych filmów, których fabuła opiera się na schemacie - on i ona pochodzą z różnych środowisk, ale coś ich łączy zakochują się w sobie, potem jakaś kłótnia i na koniec zazwyczaj mamy happy end choć to nie jest mój warunek ;-) Najlepiej jeśli głównymi bohaterami jest młodzież i do tego facet nie może być "sierotą" , a akcja toczy się w szkole;-) Chyba wiecie o jakie filmy mi chodzi;-)
Dla przykładu
- Szkoła uczuć
- Ona to on
- Cała ona
- Keith
- Sydney i siedmiu nieudaczników
- itp

Tylko proszę bez komentarzy typu "te filmy są do bani i mało ambitne" bo to akurat wiem;-)
Z góry dziękuje
girl_in_glasses
Gosc

Reklama

Re: Szukam filmów

Postprzez Jantar » 7 kwi 2011, o 00:56

W tym filmie akurat akcja nie rozgrywa się w szkole ale pozostałe punkty się zgadzają- Piękna i szalona z Kirsten Dunst.
Jantar
Gosc

Postprzez em777 » 1 cze 2011, o 19:35

Ale po co oglądać takie filmy? Dość, że zalewa nas rynek tandety, to jeszcze sami sie na to godzimy..
Chcesz wiedzieć czym jest reklama
to zobacz, Masz firmÄ™ i nie masz strony internetowej
tworzenie stron ?
em777
Gosc

Postprzez tekla14 » 18 lip 2011, o 15:01

nie wiem czy zgadza się co do twojego opisu ale tu masz kilka tytułów.

ale czad.
przyjęty.
o dwóch takich co poszli w miasto.
zakręcony piątek.
serial - Pretty Little Liars.
To nie jest kolejna komedia dla kretynów.
Street dance 3d.
Step up.

jak mi siÄ™ jeszcze coÅ› przypomni to napiszÄ™.
tekla14
Gosc

Postprzez Christopher1235 » 29 lis 2011, o 05:30

Istniejąca od 2002 roku polskojęzyczna telewizja satelitarna Edusat od tego roku w znacznym stopniu odświeżyła swoją ramówkę. Docelowy odbiorca-student, pozostał jednak ten sam, co więcej, może on w bezpośredni sposób uczestniczyć w tworzeniu programu. Zawsze byliśmy skierowani na ludzi młodych, zawsze krzewiliśmy kulturę i edukację, a od października postawiliśmy również na rozrywkę i bezpośredni kontakt z widzem. Jak? Zobaczcie sami i sprawdźcie Nas!
Christopher1235
Gosc

Postprzez MatkaBoska » 9 sty 2012, o 19:41

A może lepiej pogadać o filmach ambitnych, ale nie przeintelektualizowanych.
Romantycznych, ale nie romansach? Fantastycznych, ale nie "chory portier"?
Z akcjÄ…, ale nie ze stevenem segalem? :)))))))) co? szkoda mi tego tematu ;)
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami.
MatkaBoska
Gosc

Postprzez alan888 » 12 sty 2012, o 19:07

Matka.... tak myślę, myślę i zastanawiam się czy w dzisiejszych czasach są jeszcze takie filmy o jakie pytasz ;) Masz może jakieś propozycje, chociaż trochę zbliżone do tego o czym piszesz ?
alan888
Gosc

Postprzez Marcik » 13 sty 2012, o 04:01

Jeżeli chodzi o fantastykę ale nie fantastykę:) to polecę ci igrzyska śmierci. Tylko na ten film trzeba poczekać bo premiera w marcu. Nie spotkasz tam jednak ani Harrego ani Hermiony a już na pewno nie ma tam hipogryfów i jednorożców. A na poważniej- to jest ambitniejsze fantasy bo opowiada o świecie (ala była ameryka) podzielonym na strefy które co roku urządzają igrzyska. Ale to już szczegóły. Chodzi o ten klimat, że ludzie w tej alternatywnej przyszłości zostali przymuszeni do uczetnictwa w czymś co kojarzy nam się z barbarzyństwem starożytnych rzymian a jednocześnie przypomina naszego big brothera. Ludzie tam walczą o przetrwanie podczas gdy inni nasycają się tym widokiem. Tak samo jak nam zdarza się oglądać płaczących bohaterów reality show.
Marcik
Gosc

Postprzez Knorrek » 13 sty 2012, o 06:35

Ja słyszałam o książce "igrzyska śmierci", koleżanki ją czytają i bardzo chwalą. Nie wiedziałam, że ma wyjść film o tym samym tytule. To będzie ekranizacja tej sagi? nie jestem pewna autorki ale to chyba Collins Suzanne. Bo jeśli tak to chyba jednak skuszę się na tę książkę, a film obejrzę na pewno bo uwielbiam taki klimat , opis mnie bardzo zachęcił ;) Można się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego filmu? np. kiedy wyjdzie, jaka obsada i czy ewentualnie można już znaleźć w internecie jakiś trailer? :)
Knorrek
Gosc

Postprzez alan888 » 13 sty 2012, o 16:00

Ja tam do Harrego nic nie mam. Obejrzałem całą sagę ot tak po prostu, na pewno bez fanowskiego zapału ale też bez negatywnego nastawienia i z takim podejściem dobrze mi się ją oglądało.
Jeśli chodzi o Igrzyska Śmierci to po przeczytaniu Waszych postów poszperałem trochę na necie i chyba skuszę się na książkę, ja mi się spodoba to i na film obowiązkowo idę.
Knorrek jeśli chodzi o obsadę i datę wszystko masz tutaj: http://www.filmweb.pl/film/Igrzyska+%C5 ... 012-504776
A trailer tu : http://www.youtube.com/user/igrzyskasmi ... ry=trailer
alan888
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Film

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]