Zarabianie w internecie - podatek!

W tym dziale dyskutujemy o zarabianiu, biznesie, pracy ...

Postprzez stachel94 » 28 maja 2009, o 23:19

Witam!
Mam takie, może trochę dziwne, pytanie. Jak to jest z zarobkami przez internet, czy trzeba od nich odprowadzić podatek? Chodzi mi tutaj o klikanie w reklamy, wypełnianie ankiet, reklamy na stronie WWW? Adminku, ty masz tu sporo reklam: odprowadzasz od tego jakiś podatek?
stachel94
Przyjaciel forum

Reklama

Re: Zarabianie w internecie - podatek!

Postprzez dukenuken@onet.eu » 3 cze 2009, o 19:36

jezeli klikasz rozne reklamy za ktore dostajesz kase na konto bankowe. albo swiadczysz jakies tam uslugi internetowe za ktore rowniez otrzymujesz korzysc materialna to chyba powinno odprowaddzac sie jakis procent z tego co zarobiles do skarbowki. czytalem ze jakis koles handlowal roznymi rzeczami przez naeta i skarbowka sie dobrala do niego. po podliczeniu lie zarobil okazalo sie ze wszedl juz na drugi prog podatkowy. ale on sprzedawal rozne rzeczy a ty klikasz reklamy wiec sam nie wiem.
dukenuken@onet.eu
Gosc

Postprzez Nasze-Forum.pl » 4 cze 2009, o 02:44

Do 3 tys z hakiem rocznie jest to kwota wolna od podatku, na klikaniu w maile więcej pewnie nie zarobisz ;) ale i to powinieneś zgłosić do US.

Ja mam firmÄ™, i wszystko przez niÄ… puszczam, wystawiam FV ...
Dobry katalog stron warto dodać swoje serwisy. Nigdy nie wiem Jak doładować konto w Orange więc sobie napisałem taki wpis :)
Nasze-Forum.pl
Administrator

Postprzez MarcinMR » 29 cze 2009, o 23:38

Kiedyś ktoś powiedział że w życiu są pewne tylko dwie rzeczy śmierć i podatki....banki powinny zglaszać " skarbonce " każdą wpłate na nasze konto ale oczywiście tego nierobią z oczywistych powodów dodatkowe koszta... Myśle że można być spokojnym o kilka wpłat wysokości nawet 3-4 tyś złotych....
MarcinMR
Gosc

Postprzez arche » 3 lip 2009, o 13:45

Zależy ile zarabiasz w ten sposób i na jakich działaniach. Na Programach Partnerskich, na których ja zarabiam można się dorobić i niestety trzeba odprowadzać od tego podatek. Większość firm posiadających Programy Partnerskie odprowadza ten podatek jednak za Ciebie, gdy podpisujesz z nimi umowę o dzieło podczas wypłaty Twoich środków. Jeśli ktoś jest zainteresowany Programami Partnerskimi, to zapraszam na moją nową stronę, na której jest już ponad 30 opisów najpopularniejszych PP. Można poczytać, wybrać sobie najlepsze i również zacząć zarabiać w ten sposób:

http://zarob-szybko.prv.pl
arche
Gosc

Postprzez forumowiec » 13 paź 2009, o 13:19

bez względu na to czy zarobisz 50 zł czy 50 tyś to musisz to zgłosić do US, z tym, że w drugim przypadku to już płacisz podatek.
Ciekawy tylko jestem jak rozpatrzył by US takie klikanie w reklamy.
forumowiec
Gosc

Reklama

Powrót do Biznes, ekonomia, praca

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]