zbyt długie spanie

Kiedy dopadnie Cię ból głowy a Goździkowa nie pomoże to dział dla Ciebie. Na pewno znajdziesz złoty środek dla siebie?nie tylko na ból głowy.

Postprzez Sami » 19 mar 2009, o 21:54

Hejka mam pewien problem który polega na spaniu. Śpię bardzo długo (jakieś 10 - 12 godzin) codziennie. Nieważne o której godzinie bym się położyła, budzę się rano zmęczona i niewyspana. Kwestia wstawania rano (z pomocą budzika) nie wygląda zbyt dobrze..kilka nastawionych budzików w telefonie nie daje rady, pomimo tego, że zmnieniam co jakiś czas dzwonek żeby się nie przyzwyczaić. Znajomi dziwią się dlaczego mam takie wory pod oczami. Pomóżcie proszę.
I kiedy czegoś gorąco pragniesz to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu (Paolo Coelho)
Sami
Gosc

Reklama

Re: zbyt długie spanie

Postprzez lucjuk » 20 mar 2009, o 04:44

Sami napisał(a):Hejka mam pewien problem który polega na spaniu. Śpię bardzo długo (jakieś 10 - 12 godzin) codziennie. Nieważne o której godzinie bym się położyła, budzę się rano zmęczona i niewyspana. Kwestia wstawania rano (z pomocą budzika) nie wygląda zbyt dobrze..kilka nastawionych budzików w telefonie nie daje rady, pomimo tego, że zmnieniam co jakiś czas dzwonek żeby się nie przyzwyczaić. Znajomi dziwią się dlaczego mam takie wory pod oczami. Pomóżcie proszę.

Skoro to większy i nagminny problem, to chyba lekarz może Ci pomóc, ew. zleci wykonanie badań.
"Wszyscy ludzie rodzą się równi i mają prawo do życia, wolności i szczęścia"
Obrazek
http://student.agh.edu.pl/~lucjuk
Polecane:
http://platformaobywatelska.cba.pl/
lucjuk
Weteran

Postprzez Nasze-Forum.pl » 22 mar 2009, o 14:03

Miałem kiedyś podobnie, spanie do 12 nawet do 14 w porywach (i w sumie też niby nie wyspany wstawałem), chociaż było to połączone z siedzeniem przy kompie do 2-3.

Ostatnio trochę zmieniłem nawyki, więc może i Ty spróbuj. Teraz idę spać koło północy, a wstaje koło 9 i z rana bardzo dobrze się czuję. Planuję to jeszcze trochę przesunąć spanie 23:00-8:00 było by idealne dla mnie ;)

A tak jeszcze poza tym kup sobie magnez w tabletkach lub nawet jakiś taki rozpuszczalny z marketu, powinien też pomóc.
W świecie, w którym głupota stała się normą, warto być nienormalnym ...
Nigdy nie wiem Jak doładować konto w Orange więc sobie napisałem taki wpis :)
Nasze-Forum.pl
Administrator

Postprzez Sami » 22 mar 2009, o 19:09

Akurat mnie już muli przed 23 a zwykle się tak kładę. Może jeszcze cały wolny czas przesiaduję w domu przed kompem...Bardzo dziękuję za porady :grin: pozdrawiam
I kiedy czegoś gorąco pragniesz to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu (Paolo Coelho)
Sami
Gosc

Postprzez dorota_czarna » 24 mar 2009, o 15:14

Nasze-Forum.Net napisał(a):A tak jeszcze poza tym kup sobie magnez w tabletkach lub nawet jakiś taki rozpuszczalny z marketu, powinien też pomóc.

popieram, ja ostatnio pijÄ™ plusssz up z magnezem i pomaga
dorota_czarna
Prezes

Postprzez Sami » 24 mar 2009, o 20:15

ok, wprowadzam w życie :grin: dzięki jeszcze raz :D
Sami
Gosc

Postprzez goska » 24 mar 2009, o 21:25

ja również kupiłam sobie ostatnio Plusssza Up hydrowitaminy z magnezem. ponoc te witaminy w płynnej postaci są lepiej przyswajalne, wiecie coś na ten temat? ja od zawsze łykałam magnez ale jeśli to nie daje efektów to wolę zmienić sposób przyjmowania witamin :)
goska
vc Prezes

Postprzez dorota_czarna » 25 mar 2009, o 18:20

goska napisał(a):witaminy w płynnej postaci są lepiej przyswajalne, wiecie coś na ten temat?

to prawda, nasz organizm przyswaja około 25 % tabletki, więc nawet jeśli na opakowaniu jest napisane, że pokrywa 100 dziennego zapotrzebowania to trzeba by zjeść 4 tabletki, żeby faktycznie tak było, ale wtedy bardzo łatwo przesadzić z innymi składnikami, substancjami pomocniczymi itp. no i jak wiadomo: co za dużo to nie zdrowo... witaminy w płynie przyswajamy znacznie lepiej i nie obciążają naszego organizmu
dorota_czarna
Prezes

Postprzez werkaa » 2 gru 2009, o 15:49

A próbował ktoś z Was pić wyciąg z żeń-szenia tak na poprawę witalności?
Święta! Niebawem Święta!
werkaa
Rekrut

Postprzez himna » 5 mar 2010, o 02:36

Ja probowalam, tylko nie sam wyciąg z zen-szenia tylko w postaci suplementu multitabs active power (czy podobna nazwa). I rzeczywiscie mozna wyczuc energie. Moze własnie tego brakuje osobom, ktore nie wysypiają sie?
himna
Gosc

Reklama

Następna strona

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]